LEOLUX

In 1934 wordt de Zuid-Nederlandse Clubmeubelfabriek (ZNC) opgericht, een fabriek die later bekend zal worden als Leolux. Leolux krijgt in de loop van der jaren een herkenbaar gezicht: de meubelen zijn opvallend en onderscheiden zich in kleur, kwaliteit en comfort. Advertenties, fotografie en beursstands wijken af van de norm. Het bedrijf breidt zijn werkterrein uit en groeit sterk op basis van de opgebouwde kennis en kunde.

Innovatie en functionaliteit worden steeds belangrijker. Elektronica doet zijn intrede in het meubeldesign. In 1997 realiseert Leolux samen met Philips "Plugged Furniture", meubelen en audiovisuele apparatuur ineen. In die zelfde periode presenteert Leolux de eerste elektrisch verstelbare banken en fauteuils.

Een nieuw management gaat voortvarend aan de slag met het bedrijf dat inmiddels 75 jaar bestaat en zich tot doel heeft gesteld de wereld van het zitten steeds weer een beetje mooier te maken.

Dat die opzet slaagt, blijkt uit de design awards die jaar na jaar worden toegekend aan de eigenzinnige Leolux producten. Met de kernwaarden van het familiebedrijf hoog in het vaandel, kiest de nieuwe directie zijn eigen ambitieuze designdoelen: de sterke groei van Leolux in de kernlanden en wereldsteden, met authenticiteit, ambacht en innovaties als belangrijkste wapens.

 

Leolux creator

 

LEOLUX Arabella 3-zitsbank
Vanaf 3.895,00
LEOLUX Caruzzo
Fauteuil
Vanaf 2.600,00
LEOLUX Pallone fauteuil
Vanaf 1.395,00
LEOLUX Scylla fauteuil
Vanaf 1.595,00
LEOLUX Freyr eetkamerstoel
Vanaf 580,00
LEOLUX Dolcinea fauteuil
Vanaf 1.795,00