Deze zomer de warmte buitenhouden?

Maak de juiste keuze voor raambekleding.

Grote ramen zorgen voor veel lichtinval en een mooi uitzicht. Maar in de zomer kan het hierdoor wel erg warm worden binnen. Er zijn gelukkig heel wat oplossingen om het binnen toch koel te houden. In dit artikel geven we een overzicht van verschillende soorten raambekleding en hoe deze kunnen helpen de warmte buiten te houden. Als je meer uitleg wil over de verschillende soorten raambekleding, raden we je aan eerst dit artikel over verschillende soorten raambekleding te lezen.

Gordijnen en rolgordijnen

De soort stof en de kleur van de gordijnen bepalen de isolerende werking die zij hebben. Lichte kleuren weerkaatsen de zon, terwijl donkere kleuren de zon opnemen en daardoor opwarmen. Wil je toch graag donkere gordijnen, dan raden wij aan om deze aan de binnenkant met een lichtere stof te laten voeren. Gordijnen van dikke stoffen houden de warmte beter buiten dan dunne gordijnen. Zolang ze een lichte kleuren hebben natuurlijk.

Jaloezieën en shades

Gordijnen kunnen helpen met het isoleren van een ruimte, maar zijn niet de meest ideale oplossing. Ze maken het huis ook donker en je kan niet meer naar buiten kijken. Zonwering zoals jaloezieën en shades houden het zonlicht en de warmte buiten en je kan er zelf de lichtinval mee bepalen. Daarbij behoud je het uitzicht. 

Luxaflex biedt verschillende oplossingen. Deze zijn zo doorontwikkeld dat ze perfect isolerend zijn. De Duette Shades zijn mooi, maar ook efficiënt. Hiermee kan je de warmte en het licht goed regelen. Je kiest zelf de mate van transparantie. De optie ‘lichtdoorlatend’ filtert het licht en de warmte, maar behoudt het uitzicht.

De raambekleding van Verosol is gemaakt van zonwerend textiel. Dit weert licht en warmte, maar behoudt het uitzicht. Ook hier is er een keuze in transparantie, zodat er voor elke ruimte een goede oplossing is. De zonwering van Verosol staat bekend als één van de beste in de wereld.Luxaflex duette shades

Advies en een mooi product

Onze adviseurs helpen je graag verder bij het vinden van een goede én mooie zonwerende oplossing voor jouw interieur. Na je wensen te hebben besproken, maken wij de raambekleding perfect passend. Je hoeft niet zelf op te meten, daar zorgen wij voor. Evenals het ophangen of de montage van de zonwering.

 KOM LANGS