Pallone door Leolux

Ontdek deze design klassieker

De Pallone werd in 1989 oorspronkelijk ontworpen voor het huis van de toekomst. Het onwerp is futuristisch en humoristisch, waarbij het ontwerpen van een soort zwevend kussen een uitgangspunt was. Vandaag de dag is de Pallone nog steeds een blikvanger voor eigenzinnige interieurs. 

Over de ontwerpers: Boonzaaijer, Mazairac en De Scheemaker

Karel Boonzaaijer en Pierre Mazairac vormden in de jaren zeventig en tachtig de harde kern van Nederlandse vormgevers op het gebied van functionele zitmeubels. Door hun meubelontwerpen werd Nederland in deze jaren weer internationaal op de kaart gezet. Leolux vroeg Mazairac, Boonzaaijer en de Scheemaker in 1989 om het "Huis van de Toekomst" in te richten. In dit kader ontwikkelden zij de Pallone. 

Karel Boonzaaijer Pierre Mazairac Roy de Scheemaker


 

Pallone

De Pallone is hét icoon van Leolux. De zitbal die in 1989 speciaal werd ontworpen voor het huis van de toekomst is futuristisch en lichtvoetig. De Pallone staat voor persoonlijkheid en is de perfecte blikvanger voor eigenzinnige interieurs. De Pallone is leverbaar in drie afmetingen: pa, ma en lill'one. Ook is de Pallone beschikbaar als poef. Het ontwerp is onderscheiden met “Beste Nederlandse Meubelontwerp”, “Designpreis Schweiz” en “Goed Industrieel Ontwerp”. Ook is de Pallone bekroond door Design Zentrum Nordrhein Westfalen. Ontdek alle mogelijkheden met de Pallone Creator en ontwerp de Pallone geheel naar uw eigen smaak.

Pallone, het icoon van Leolux

 PALLONE CREATOR