T35, Gallotti & Radice

Deze tafel is van de hand van Pierangelo Gallotti en is geproduceerd in 1975.

In 1955 kwamen Pierangelo Gallotti en Luigi Radice samen om meubelstukken en accessoires van glas te maken. Glas was een passie voor de beide heren. De T35 is ontstaan uit een verzoek dat Gallotti & Radice door de Brionvega Store uit Rome werd gedaan: het ontwerpen van tafels voor in de etalage, bestaand uit een horizontale en verticale glasplaat.

Over de ontwerper: Pierangelo Gallotti 

 

Pierangelo Gallotti Gallotti & Radice is een Italiaanse bedrijf dat al vroeg experimenteerde met kristalglas. Glas was een passie voor Pierangelo Gallotti en Luigi Radice. Door de kennis en de technieken die zij opdeden, werden hun ontwerpen steeds gedetailleerder en kregen ze een eigen stijl. Wat Gallotti & Radice kenmerkt is de kwaliteit en het vakmanschap waarmee de meubelen worden geproduceerd. Het oog voor detail en innovatie zijn hierbij belangrijke pijlers. Het hoge niveau van ambachtslieden en ontwerpers zorgt voor tijdloze producten. 

T35 door Pierangelo Gallotti

T35

De T35 is van de hand van Pierangelo Gallotti en is geproduceerd in 1975. De T35 is ontstaan uit een verzoek dat Gallotti & Radice door de Brionvega Store uit Rome werd gedaan: het ontwerpen van tafels voor in de etalage, bestaand uit een horizontale en verticale glasplaat. Er moest een spel tussen vormen ontstaan, welke een idee van rationalisme en moderniteit opwekte. Ook in termen van het gebruikte materiaal: glas en staal. De Tris tafelset was geboren, eerste van een brede collectie van producten gekarakteriseerd door de stalen verbinding. De verbinding toont een schoonheid en elegantie en helpt tegelijkertijd het verbindingssysteem maskeren.

Kenmerken

  • Ontwerper : Pierangelo Gallotti 
  • Producent : Gallotti & Radice 
  • Materiaal: Glas en RVS
  • Afmetingen: 120l x 60b x 36h
  • Herkomst: Italië